Νερό: 10 λόγοι που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου

Το νερό δεν είναι απλά πηγή ζωής είναι ένα κύριο συστατικό που θα αλλάξει την καθημερινότητά σας εάν αποφασίσετε να αλλάξετε τις συνήθειές σας και καταναλώνεται μεγαλύτερες ποσότητες.

Όλες οι συμβουλές για ευζωία ξεκινούν πάντα με την κατανάλωση μιας ικανοποιητικής ποσότητας νερού.

Αυτοι είναι η 10 λόγοι που πρέπει να αποφασίσεις να βάλεις περισσότερο νερό στην καθημερινότητά σου

  1. Το νερό μεταφέρει οξυγόνο σε όλο μας το σώμα, αφού το αίμα μας αποτελείται από 90% νερό και τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλο τον οργανισμό μας.
  2. Ενυδατώνει τις αρθρώσεις, αφού οι χόνδροι που καλύπτουν τις αρθρώσεις αποτελούνται από 80% νερό. Έτσι λοιπόν, η μακροχρόνια αφυδάτωση, δυσκολεύει την απορρόφηση των κραδασμών στις αρθρώσεις των άκρων αλλά και της σπονδυλικής μας στήλης. Φυσικό επακόλουθο; Ο πόνος.
  3. Η ενυδάτωση του οργανισμού διεγείρει την υγεία του δέρματος, προστατεύοντας το από δερματικά προβλήματα και πρόωρη ρυτίδωση.
  4. Η ενυδάτωση του οργανισμού δημιουργεί σάλιο και βλέννα, απαραίτητα για τη σωστή πέψη των τροφίμων, την υγεία των δοντιών, την ορθή λειτουργία της αναπνευστικής οδού αλλά και την προστασία διαφόρων ζωτικών οργάνων.
  5. Προστατεύει τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, ενισχύοντας τη δομή και υγιή λειτουργία του. Η παρατεταμένη αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σκέψης και λογικής.
  6. Ρυθμίζει τη σωματική θερμοκρασία μέσω της εφίδρωσης.
  7. Αποτοξινώνει τον οργανισμό από άχρηστες ουσίες μέσω των ούρων και των κοπράνων.
  8. Βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης.
  9. Διατηρεί υγιή και καθαρά τα νεφρά, αφού αποτελούν το όργανο που ρυθμίζει την ποσότητα των υγρών στο σώμα.
  10. Μας προστατεύει από άσθμα και αναπνευστικές αλλεργίες, αφού όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο συστέλλονται οι αεραγωγοί ώστε να αποφευχθεί η απώλεια νερού μέσω της αναπνοής.
Total
0
Shares
Related Posts