Ημικρανία: Έτσι θα αντιμετωπίσει στον αφόρητο πόνο

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και στην Ελλάδα υποφέρουν καθημερινά από τον αφόρητο πόνο που προκαλεί η μικρανία στο κεφάλι και σε όλο το πρόσωπο.

Ένας πόνος που δύσκολα μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος κατά τη διάρκεια της ημέρας,  ένας πόνος που δημιουργεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα του πάσχοντα.

Μία από τις βασικές λύσεις που επιλέγουν πολύ είναι τα ισχυρά παυσίπονα όμως κάτι τέτοιο πολλές φορές δημιουργεί αντίθετα αποτελέσματα αφού οργανισμός συνηθίζει στη δραστική ουσία και δεν υπάρχει πια καμία βελτίωση στον αφόρητο πόνο που δημιουργεί η μικρανία.

Αυτή είναι κάποιοι από τους βασικούς φυσικούς τρόπους που αντιμετωπίζεται άμεσα η μηχανία

Αποφεύγουμε τις αιτίες που οδηγούν στην ημικρανία, όπως το κάπνισμα, την έντονη γυμναστική, το στρες και τις αλλαγές στο πρόγραμμα ύπνου.

→     Προσέχουμε το σάκχαρο μας. Η μείωση των επιπέδων  σακχάρου στο αίμα οδηγεί σε ημικρανία, οπότε καλό είναι  να κάνουμε συχνά γεύματα. Προτιμάμε τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως φρούτα λαχανικά και γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών.

→    Μειώνουμε την καφεΐνη. Η υπερκατανάλωση της καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει συστολή των αιμοφόρων αγγείων γύρω από τον εγκέφαλο με συνέπεια  την εμφάνιση ημικρανίας.

→    Πιπερόριζα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ωμή πιπερόριζα καταπραΰνει τη ναυτία και τα πεπτικά προβλήματα, συμπτώματα δηλαδή που συνοδεύουν την ημικρανία αλλά και αποτρέπει τη δημιουργία φλεγμονής στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου που προκαλεί ημικρανία.

→    Άφθονο νερό. Η καλή ενυδάτωση αποτρέπει τη συρρίκνωση των ιστών του εγκεφάλου που οδηγεί σε ερεθισμό και πόνο.

→    Μαγνήσιο. Η έλλειψη μαγνησίου οδηγεί σε μειωμένη παροχή αίματος στον εγκέφαλο και χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

→    Αιθερία έλαια. Τα αιθερία έλαια μέντας και λεβάντας παρουσιάζουν ηρεμιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, βοηθώντας στη μείωση των συμπτωμάτων.

 

Πηγη

Total
0
Shares
Related Posts