Ό,τι Πρέπει να Ξέρεις για τα Νέα Nano-Peels Αντιγήρανσης

Τι πρέπει να γνωρίζω για τα peelings νέας γενιάς (nanopeels) και σε τι διαφέρουν από αυτά που κάναμε μέχρι τώρα;

Nano-Peels Αντιγήρανσης

Το peeling είναι μία ή περισσότερες ουσίες που εφαρμόζονται στο δέρμα.

Αφενός για την περιορισμένη και ελεγχόμενη καταστροφή των στιβάδων της επιδερμίδας, αφετέρου για τη διέγερση των κυττάρων.

Τόσο για την παραγωγή νέων κυττάρων όσο και για την παραγωγή βασικών δομικών συστατικών του δέρματος.

Τα παλαιότερα χημικά peelings προκαλούσαν έντονο ερεθισμό.

Χρειάζονταν άμεση εξουδετέρωση και ενείχαν τον κίνδυνο εμφάνισης κηλίδων-πανάδων ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος.

Όλα αυτά μοιάζουν παρελθόν πια με τα peelings νέας γενιάς που είναι βασισμένα στη νανοτεχνολογία, ισπανικής καταγωγής. Στην Ελλάδα ήρθαν μόλις το 2017.

Όλα τα αντιοξειδωτικά συστατικά της νέας γενιάς peeling είναι συγκεντρωμένα σε μικροσκοπικά σφαιρίδια μεγέθους 50-200 νανόμετρων, πλήρως απορροφήσιμα από το σώμα.

Η σύστασή τους είναι ίδια ακριβώς με εκείνη της μεμβράνης των κυττάρων.

Λλόγω του μικροσκοπικού μεγέθους τους είναι ικανά για την επιλεκτική μεταφορά και ελεγχόμενη απελευθέρωση των δραστικών συστατικών τους στα κατάλληλα στρώματα του δέρματος.

Έτσι, επιτυγχάνεται μεγιστοποίηση του αποτελέσματος και αποφυγή των παρενεργειών των παλαιότερων peelings.

Tα αντιοξειδωτικά peelings

αφορούν όλες τις ηλικίες,

επιτυγχάνουν την ενυδάτωση του δέρματος,

ενισχύουν την υφή και τη λάμψη του δέρματος επιβραδύνοντας τη γήρανσή του,

βελτιώνουν ταυτόχρονα λεπτές ρυτίδες, πανάδες, ουλές, ακμές, και

μικραίνουν το μέγεθος των πόρων του προσώπου μας.

Είναι φυτικά ή χημικά;

Nano-Peels Αντιγήρανσης

Τα συστατικά της νέας γενιάς peeling είναι φυτικές ουσίες, κυρίως από φυτά ή φρούτα, τα οποία υπό ειδική επεξεργασία αποκτούν τέτοια μορφή (νανοσωμάτια) και Ph, ώστε να προσεγγίζουν τις αντίστοιχες ιδιότητες του δέρματος για καλύτερη διείσδυση και μεγαλύτερη απορρόφηση, αποφεύγοντας φραγμούς ή την πρόκληση ερεθισμών/εγκαυμάτων.

Τι περιέχουν ακριβώς;

Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και αντιγήρανσης θα αναφερθώ κυρίως σε δύο κατηγορίες peeling νέας γενιάς: στα αντιοξειδωτικά (antioxidants) και στα συσφιγκτικά peelings (firming).

 

Tα αντιοξειδωτικά περιέχουν ουσίες όπως φερουλικό οξύ, phloretin, ρετινόλη (βιταμίνη Α) και οξέα φρούτων (μηλικό, λακτικό, κιτρικό οξύ), ο συνδυασμός των οποίων διπλασιάζει την προστατευτική δράση των βιταμινών C και Ε που περιέχουν κατά του ήλιου, ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (δομικά συστατικά στήριξης του δέρματος) και προκαλούν απολέπιση και αναγέννηση της επιδερμίδας μειώνοντας τις λεπτές ρυτίδες, τα aging spots και τις ουλές ακμής. Τέλος, χάρη στη ρετινόλη που περιέχουν, παρατηρείται μείωση του σμήγματος σε ασθενείς με ακμή.

Όσον αφορά τα συσφιγκτικά peelings (firming), που αφορούν μεγαλύτερες ηλικίες, περιέχουν πυρουβικό οξύ, λακτικό οξύ, ρεσβερατρόλη, υαλουρονικό οξύ και DMAE. Τα τρία πρώτα συστατικά ενισχύουν την κολλαγονογένεση και τον σχηματισμό ελαστικών ινών για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της βελτίωσης της υφής του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην ενυδάτωσή του, δεσμεύοντας μόρια νερού στο δέρμα μας, ενώ η DMAE θεωρείται η «ναυαρχίδα» της σύσφιξης. Η δράση της εστιάζεται στους ινοβλάστες (τους πρωτεργάτες του δέρματός μας), διεγείροντάς τους, με αποτέλεσμα την σύσφιξη και τόνωση του περιγράμματος του δέρματος.

Total
0
Shares
Related Posts