Χωρισμός και Διαχείριση

Χωρισμός και Διαχείριση

Γράφει η Πέγκυ Μουζάκη,

Nlp Life Coach & Access Consciousness Bars Facilitator

Τα συναισθήματα που βιώνουμε μετά από ένα χωρισμό, ανεξαρτήτου ποιο μέλος τον προκάλεσε, είναι αντίστοιχης φύσης και έντασης με τα συναισθήματα μιας οποιασδήποτε απώλειας.

 

Χάνουμε το «στήριγμά», χάνουμε το κοινό μας όνειρο, χάνουμε το κοινό μας όραμα και καταρρέει το οικοδόμημα που χτίσαμε με ελπίδα, χαρά και αισιοδοξία.

 

Ο πόνος

Ο πόνος που βιώνουμε σε έναν χωρισμό προκαλεί, όπως όλα τα ερεθίσματα, τον εγκέφαλο μας να αντιδράσει και να «ειδοποιήσει» ανάλογους νευροδιαβιβαστές να αναλάβουν δράση μεταφράζοντας το γεγονός ως «κίνδυνο».

Τα στάδια

Ένας χωρισμός στον εγκέφαλό μας περνά από στάδια μέχρι να οδηγηθεί στην πλήρη αποδοχή , την επούλωση του τραύματος και την συνέχιση της πορείας μας.

Πρώτη λοιπόν εμφανίζεται η Άρνηση της πραγματικότητας… και ειδικά στην περίπτωση που είσαι ο αποδέκτης της απόφασης της άλλης πλευράς… Γεννιούνται διάφορα ερωτηματικά με πολλά γιατί, τι θα συνέβαινε αν, τι θα συνέβαινε αν δεν,… και το σενάριο πλάθεται στον υπέροχο καλοφτιαγμένο εγκέφαλό μας…

Μετά ακολουθεί ο Θυμός… κλαίμε, βρίζουμε, φωνάζουμε, σπάμε αντικείμενα που μας θυμίζουν, τα βάζουμε με τον εαυτό μας και τις επιλογές μας, αναμοχλεύουμε στιγμές που εγώ…που έκανα τόσα…και εσύ…με πληρώνεις με αυτό το νόμισμα… (Βγαίνει και το Εγώ στην επιφάνεια…) Υγιής αντίδραση…

Αφού εξωτερικεύσουμε ότι τριγυρίζει στο μυαλό μας με τον δικό μας τρόπο έκφρασης έρχεται η Αποδοχή του γεγονότος που ταυτίζεται με την εξιλέωση. Αποδοχή της έκβασης της σχέσης, αποδοχή των δεδομένων που οδήγησαν σε αυτή (γιατί επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να πω ότι ενδείξεις και μηνύματα υπάρχουν απλά για δικούς μας λόγους τα αγνοούμε) και ξεκινά η μεταστροφή της σκέψης στο «η ζωή συνεχίζεται…».

Είναι θέμα ψυχισμού, τρόπου ευρύτερης σκέψης και φιλοσοφίας ζωής και τρόπου λειτουργίας.

Διαλέξτε αυτό που θεωρείτε ότι θα επαναφέρει ταχύτερα την εσωτερική σας ισορροπία, ηρεμία ψυχής και γαλήνη.

Να θυμάστε ότι:

‘Eνα τέλος σημαίνει μια νέα πιο όμορφη αρχή.

Όταν μία σχέση «κουραστεί», για οποιοδήποτε λόγο, είναι αναμενόμενο κάποια στιγμή να λήξει.

Οι ενδείξεις προϋπάρχουν και είναι δική μας ευθύνη και απόφαση να τις αγνοούμε.

Επικεντρωθείτε σε όλα αυτά που έχετε και νιώστε ευγνωμοσύνη.

Κοιτάζοντας πίσω δεν πάμε μπροστά.

Κρατήστε τα διδάγματα που λάβατε από την σχέση και πορευθείτε διαφορετικά στην επόμενη.

Χωρισμός και Διαχείριση.

Καθήστε στο τιμόνι της ζωής και όχι στην θέση του συνοδηγού.

Εσείς ορίζετε την ζωή σας.

Εσείς είστε ο κυβερνήτης της ψυχής σας.

Total
0
Shares
Related Posts
Read More
1

Αυτό το Καλοκαίρι

Αυτό το Καλκαίρι Και ναι έφτασε η πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη στιγμή να φύγουμε διακοπές!!! Διακοπές από την καθημερινότητα,…