Αυτό το Καλοκαίρι

Αυτό το Καλκαίρι

Και ναι έφτασε η πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη στιγμή να φύγουμε διακοπές!!!

Διακοπές από την καθημερινότητα, επαφή με την φύση, αποχή από τις σκέψεις και αγωνίες για την εργασία μας και από οτιδήποτε ο καθένας επιθυμεί να απέχει.

Ονειρευόμαστε παραλίες, ήλιο, ηλιοβασιλέματα και χαμογελούμε μόνο και μόνο με το έργο που έχουμε κατασκευάσει στο μυαλό μας.

Τηλεφωνούμε στα αγαπημένα μας άτομα για να ανακοινώσουμε με λαχτάρα την ημερομηνία αναχώρησης και να ανταλλάξουμε τις καθιερωμένες ευχές…

Που θα πας;

Α. Φεύγω επιτέλους!!!

Β. Μπράβο!!! Που πας?

Α. Σάμο!!!

Β. Ωωωω έχω ακούσει τα καλύτερα!!! Πως νιώθεις που επιτέλους θα χαλαρώσεις, θα απολαύσεις τη θάλασσα που τόσο αγαπάς και θα εκθέσεις το υπέροχο κορμί σου στην μαγεία του καλοκαιρινού ήλιου?

Α. Μμμμ… τώρα χτύπησες φλέβα…

Β. Τι εννοείς?

Α. Νιώθω υπέροχα που θα χαλαρώσω, που θα κολυμπήσω, που θα διαβάσω ακούγοντας τον παφλασμό των κυμάτων και ταυτόχρονα νιώθω απαίσια που θα αναγκαστώ να εκθέσω το κορμί μου… Πάλι δεν κατάφερα να το προετοιμάσω όπως ονειρευόμουνα, για άλλο ένα καλοκαίρι φεύγω παρέα με την κυτταρίτιδα μου, τα απομεινάρια της εγκυμοσύνης δίνουν προκλητικά το στίγμα τους και τα εκνευριστικά «λοφάκια λίπους» αρνούνται τα υποταχθούν…

Β. Η μόνη ευχή που μπορώ να σου δώσω είναι να μην επιτρέψεις στις ατέλειες του σώματός σου να επισκιάσουν την ιερή και άκρως ωφέλιμη περίοδο των διακοπών σου…

Τι να αποφύγεις Αυτό το Καλοκαίρι

Αυτό το Καλοκαίρι

 

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από αψεγάδιαστες και ιδανικές φωτογραφίες στα Social Media με κορμιά «πειραγμένα», κομμένα και ραμμένα στο στυλ που ιδανικά θα θέλαμε όλοι να δούμε το σώμα μας και αυτομάτως κινητοποιείται η διαδικασία της σύγκρισης… Μια διαδικασία που μόνο ανασφάλεια, μείωση αυτοπεποίθησης και απόσταση από την κύρια ουσία των διακοπών μπορεί να επιφέρει. Όλοι πλέον με την τεχνολογία που διαθέτουμε μπορούμε να γίνουμε «Μοντέλα»… Και???? Αναρωτιέμαι αν όλο αυτό το κυνηγητό προσφέρει κάποια αξία στη ζωή μας…

 

Οι ατέλειες, τα ψεγάδια και η ψυχή μας είναι τα στοιχεία που μας κάνουν ελκυστικούς και ερωτεύσιμους σε αυτή την ζωή. Αγαπάμε το σώμα μας με τις ατέλειές του, κοιτούμε στον καθρέφτη το πρόσωπό μας με τις πανάδες, «ερωτευόμαστε» την ψυχή μας με όλη την καλοσύνη και την ευγένεια που τη διακρίνει. Όλα αυτά συνιστούν τον μοναδικό δικό μας εαυτό που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο ανθρώπινο ον.

 

Και τότε ξαφνικά λάμπουμε από χαρά, χαμογελούμε και με αυτοπεποίθηση περπατούμε στην παραλία έτοιμοι να αδράξουμε κάθε δευτερόλεπτο των ημερών που με κόπο και δουλειά καταφέραμε να αποσπάσουμε.

 

Ας πάψουμε λοιπόν να εστιάζουμε σε αυτά που μειώνουν και περιορίζουν τη χαρά μας και ας εστιάσουμε στα στοιχεία που με περίσσια διαθέτουμε και προσθέτουν αυτοπεποίθηση, χαμόγελο και διάθεση για καλοκαιρινές περιπέτειες!!!

Πέγκυ Μουζάκη Nlp Master Practitioner , Life Coach & Access Consciousness Bars Facilitator

FB Page: Peggy Mouzaki Nlp Life Coach

Instagram: peg.mouzaki

Τηλ: 6936904955

Total
0
Shares
Related Posts