Ποια τα συχνότερα ατυχήματα στο σεξ & Ποιες οι πρώτες βοήθειες

Συχνότερα Ατυχήματα στο Σεξ

Το σεξ αποτελεί για τους περισσότερους άνδρες σαρκική απόλαυση ενώ για τις γυναίκες ρομαντική στιγμή με προοπτικές εξέλιξης προς σχέση.

Οι άνδρες όμως βρισκόμαστε κατά την διάρκεια ή λίγο μετά την επαφή σε μειονεκτική θέση να είμαστε επιρρεπείς σε ατυχήματα που μπορεί να μας οδηγήσουν στο νοσοκομείο!

Ο Ουρολόγος Χειρουργός Δ.Μπορούσας απάντησε στην ερώτηση που του έθεσα και μου αναλύει:

Ποια είναι τα 8 συχνότερα ατυχήματα και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν

1)Ρήξη χαλινού

Συναντάται συχνότερα σε εφήβους και νεαρούς άνδρες και ουσιαστικά πρόκειται για τη ρήξη του μικρού τμήματος του δέρματος που ενώνεται με την βάλανο ακριβώς στο κάτω τμήμα της, πλησίον του έξω στομίου της ουρήθρας.

Δεν είναι σοβαρή βλάβη, ωστόσο προκαλεί αιμορραγία και πόνο και απαιτεί διατομή και συρραφή από ουρολόγο.

2) Εκχυμώσεις στη βάλανο

Πρόκειται για κοκκινίλες και πρήξιμο που εμφανίζονται μετά από έντονη καταπόνηση του πέους και απαιτεί συντηρητική αγωγή.

3) Παραφίμωση

Εμφανίζεται σε άνδρες με φίμωση που δεν έχει αποκατασταθεί χειρουργικά. Κύριο σύμπτωμά της το ότι, μετά από έντονη στύση, το δέρμα δεν μπορεί να επανέλθει στη θέση του και μένει πίσω πιέζοντας τη βάλανο σαν ζώνη, προκαλώντας έντονο πόνο και πρήξιμο. Χρειάζεται ανάταξη και στη συνέχεια περιτομή από Ουρολόγο

4) Κάταγμα πέους

Είναι δυνατό να προκληθεί λόγω βιασύνης, κακής στάσης, κακής λίπανσης,ή βίαιου σεξ. Εκδηλώνεται με οξύ έντονο πόνο και μικρό ή μεγάλο αιμάτωμα, ενώ μερικές φορές μπορεί να συνοδεύεται με αιματουρία.

Πολύ συχνά είναι επιβεβλημένη η άμεση χειρουργική αντιμετώπιση, εντός το πολύ οκτώ ωρών, για να προληφθούν μόνιμα προβλήματα στύσης.

5) Τραυματισμός εντέρου

Είναι συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια βίαιης ή βιαστικής σεξουαλικής επαφής να προκαλούνται άλλοτε πιο ελαφρείς, άλλοτε πιο σοβαροί τραυματισμοί του εντέρου σε ομοφυλόφιλους άνδρες.

 

6) Συστροφή όρχεως

Συμβαίνει σε βρέφη (αυτόματα), αλλά και σε νεαρούς άνδρες κυρίως μετά το σεξ ή τον αυνανισμό, και εκδηλώνεται με οξύ πόνο και στη συνέχεια πρήξιμο του όρχεως.

 

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κατά 180 μοίρες περιστροφή του όρχι γύρω από τον εαυτό του, κάτι το οποίο έχει ως συνέπεια να στρίβει και ο σπερματικός τόνος, ο οποίος είναι το κορδόνι από το οποίο κρέμεται ο όρχις. Από τον σπερματικό τόνο περνάνε οι αρτηρίες, οι φλέβες, τα νεύρα και τα λεμφαγγεία του όρχεως. Άρα, η συστροφή έχει ως συνέπεια τη διακοπή της παροχής αίματος προς τον όρχι, με αποτέλεσμα τη νέκρωση και ατροφία του, αν δεν αντιμετωπιστεί χειρουργικά τις πρώτες 6 ώρες

7) Πριαπισμός

Πριαπισμός είναι πάθηση που εκδηλώνεται ως παρατεταμένη και επώδυνη στύση, η οποία δεν σχετίζεται απαραίτητα με σεξουαλική διέγερση.

Η νόσος μπορεί να παρατηρηθεί σε άτομα τα οποία πάσχουν από δρεπανοκυτταρική αναιμία, λευχαιμία, βλάβες του νωτιαίου μυελού μετά από τραύμα ή αρτηριοφλεβώδη επικοινωνία, ενώ μερικές φορές μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιας φαρμακευτικής αγωγής.

Όταν διαρκεί περισσότερο από τέσσερις ώρες ο πάσχων πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια καθώς η καθυστερημένη αντιμετώπιση οδηγεί σε μόνιμη βλάβη του στυτικού μηχανισμού.

8) Σεξουαλικώς μεταδιδώμενα νοσήματα

Το συχνότερο και πιθανότερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς λόγω του σεξ είναι να να νοσήσει από κάποιο από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Αλλα πιο σοβαρά, άλλα λιγότερο, όλα χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης.

 

Ηπατίτιδα B και C

Έρπης γεννητικών οργάνων

Νόσος των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV)

Γονόρροια- Βλεννόρροια

Χλαμύδια

Μυκόπλασμα

Σύφιλη

Μονιλίαση – Μύκητες

Φθειρίαση-Ψείρες του εφηβαίου

Σύνδρομο Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας (AIDS)

Total
0
Shares
Related Posts