Μάνος Δημονίτσας: Με σύμβολο την Νίκη της Σαμοθράκης στο παγκόσμιο συνέδριο της Ασίας

Στο πάρτι της μεγαλύτερης εταιρείας καλλυντικών και ενέσιμων θεραπειών στην Ταΐλάνδη (Edencolors), ο ιατρός Μάνος Δημονιτσας έδωσε ως συμβολικό δώρο πίνακα ελαιογραφίας 3D με την «Νίκη της Σαμοθράκης» μιλώντας για το κίνημα «Bring them back».

Ο γνωστός γιατρός Μάνος Δημονιτσας δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Πρόκειται για μια ιπτάμενη γυναικεία θεότητα που συμβολίζει την ΝΙΚΗ! Η φτερώτη ΝΙΚΗ φαίνεται να προσγειώνεται στην πλώρη του πολεμικού σκάφους για να ανακοινώσει τον θρίαμβο της ναυμαχίας. Πρόκειται για ένα άγαλμα παγκόσμιας φήμης και βεληνεκούς που φιλοξενείται στο μουσείο του Λούβρου παράνομα αφού μεταφέρθηκε από Γάλλο πρόξενο κατά την διάρκεια της οθωμανικής περιόδου και αποσπάστηκε από την φυσική του θέση που ήταν το ιερό των μεγάλων θεοτήτων στο Ναό της Σαμοθράκης, ένα νησί που βρίσκεται βόρεια της Ελλάδας.

Το άγαλμα αυτό είναι μοναδικό καθώς συνδυάζει το Δράμα, την ενέργεια και την δύναμη μαζί! Ανοίγει τα φτερά της δραματικά προς τα πίσω ενώ ο δυνατός άνεμος διαγραφεί επάνω στο κορμί της τις πτυχές του φορέματος της!

Ταυτόχρονα είναι σταθερή στην βάση της και στο ανώτερο τμήμα της δημιουργεί την ψευδαίσθηση της κίνησης! Η Νίκη είναι ένα από τα αγάλματα που φιλοξενούνται σε μουσεία εκτός Ελλάδας! Οι παγκόσμιες όμως καμπάνιες που ξεκινούν από την Ελλάδα για τα ελγίνεια αγάλματα έχουν όμως πια έναν σκοπό «Bring them Back” και αυτό ζητάμε και για την Νίκη της Σαμοθράκης!».

Total
0
Shares