Λάμπρος-Αντώνης Σταυρόπουλος
Το Φως της Μυκόνου
Σε μια εποχή που στο “Myeyzin” του καθενός μας ο τομέας της τέχνης εκλείπει.
Προσωπικότητες, όπως ο ζωγράφος Λάμπρος-Αντώνης Σταυρόπουλος αναδεικνύουν την σημασία της τέχνης στην ζωή μας.
Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα. Εδώ και δέκα χρόνια έχει εγκατασταθεί στο νησί της Μυκόνου συνδυάζοντας τις τουριστικές επιχειρήσεις με την μεγάλη του αγάπη.
Την ζωγραφική..
Οι σπουδές του στο San Francisco όπου έζησε για επτά χρόνια είναι στην Δίοικηση Επιχειρήσεων.
Πάντα όμως μέσα του υπήρχε η αγάπη του για τις τέχνες.
Έτσι αρχικά προσέγγισε εικαστικά την φωτογραφία.
Ύστερα το ψηφιδωτό και τελικά την ζωγραφική υλοποιώντας όλες τις πρωτοποριακες τάσεις που ανακάλυψε τόσο νωρίς.
Ο ίδιος δηλώνει «η αγάπη μου για τις τέχνες με έκανε να περιπλανηθώ σε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης… Η ζωγραφική για εμένα λειτουργεί κάτι σαν ηρεμιστικό».
θαυμάζουν αρκετοί συλλέκτες έργων τέχνης.
Πολλοί πίνακές του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές τόσο στη Αθήνα και την Μύκονο όσο και στο Μιλάνο, Βενετία, Σεβίλη.
Λατρεύει τα ταξίδια γιατί μέσα από αυτά αποκτά εμπειρίες και πρωτόγνωρα συναισθήματα που τα αποτυπώνει ελεύθερα στα έργα του.
Αγαπημένοι του προορισμοί η Σεβίλη, Ρώμη, Βερόνα και η Βενετία όπου φανατικά παρευρίσκεται στην Biennale.
Πηγή δράσης του παραμένει πάντα η Μύκονος, όπου εμπνέεται από τις λιτές γραμμές της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και αυτό το ζωγραφικό του γίγνεσθαι υλοποιείται στο εργαστήριό του στην Αθήνα!
Για την επόμενη σεζόν του χειμώνα 2018- καλοκαίρι 2019 ετοιμάζει δύο ατομικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη και στην Σύρο καθώς και την συμμετοχή του σε μία ομαδική έκθεση στην Αθήνα.