You are currently viewing Τα 3 Βήματα Προς την Αντιγήρανση
Τα 3 Βήματα Προς την Αντιγήρανση

Τα 3 Βήματα Προς την Αντιγήρανση

Βήματα Προς την Αντιγήρανση

Όλοι μας ενθουσιαζόμαστε με ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο. Ειδικά όταν αυτό φαίνεται φρέσκο, νεανικό και φυσικό χωρίς να είναι ανέκφραστο.
Χωρίς υπερβολές και εξογκώματα που “καρφώνουν” τυχόν παρεμβάσεις από τους πλαστικούς χειρουργούς.
Λαμπερά πρόσωπα της showbiz είναι η νούμερο ένα πηγή έμπνευσης.
Τόσο του κοινού όσο και των ειδικών της αισθητικής ιατρικής.
Όλοι αναζητούν κρυφά μυστικά της επιτυχίας τους και της νεανικότητας του δέρματός τους!

Αυτά είναι τα 3 Βήματα Προς την Αντιγήρανση

Τα βήματα προς την αντιγήρανση του δέρματος. Ενάντι στις υπεριώδεις ακτινοβολίες που το οδηγούν στην φωτογήρανση αλλά και στην βιολογική γήρανσή του (θέμα καθαρά γονιδιακό) είναι τρία. Στοχέουν στα διαφορετικά επίπεδα του δέρματός μας.

images

Απολέπιση (peelings): Πρόκειται για μια διαδικασία στην οποία δημιουργείται ένας ελεγχόμενος τραυματισμός στον δέρμα με την εφαρμογή ενός διαλύματος οξέων. Ο τραυματισμός αυτός στοχεύει είτε πιο επιφανειακά στην κεράτινη στιβάδα ή πιο βαθιά μέχρι και το δικτυωτό χόριο. Αυτό εξαρτάται από το είδος της ουσίας που χρησιμοποιείται, το ph του διαλύματος. Μαζί και από την συγκέντρωσή του, τον τύπο του δέρματος, τις στρώσεις που εφαρμόζονται, από την ανατομική θέση εφαρμογής τους. Φυσικά και τον χρόνο παραμονής τους στο δέρμα.

Για καλύτερα αποτελέσματα

Στον τομέα της αντιγήρανσης φανταστικά αποτελέσματα από την εμπειρία μου προσφέρουν τα:

  • Γλυκολικό οξύ
  • Φερουλικό οξύ συνδυασμένο με φλωρετίνη
  • Μανδελικό οξύ

Πολλά υποσχόμενος ωστόσο είναι ο συνδυασμός τριχλωροξικού οξέος (TCA 33%) με το υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Πρόκειται όλα για νέας τεχνολογίας peelings με ελάχιστους ερεθισμούς και με φοβερά αποτελέσματα.
Όχι μόνο στον τομέα της λάμψης αλλά και της σμηγματορρύθμισης, της λεύκανσης του προσώπου (αποτρέποντας πανάδες) και της ενυδάτωσης.

Μέσω του χημικού τραυματισμού τους προκαλούν μια φλεγμονή στο δέρμα. Μία ενεργοποίηση ενός καταρράκτη κυτοκινών και άλλων μεσολαβητών που οδηγούν στην απομάκρυνση αρκετών στιβάδων του δέρματος.

Ταυτόχρονα όμως ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου με αύξηση του πάχους του δέρματος, βελτίωση της υφής και της σφριγιλότητάς του!

images-1

Μηχανικός Τραυματισμός (needling or micro-needling): Πρόκειται για την εισαγωγή μικρών και λεπτών βελονών στο δέρμα (ελάχιστα χιλιοστά σε βάθος) μέσω χρήσης συριγγών ή ειδικών συσκευών όπως Dermapen ή Dermaroller όπου δημιουργείται ένας μικροτραυματισμός του δέρματος.

Ο οργανισμός ενεργοποείται για να αναπληρώσει τις περιοχές μικροτραυματισμού με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο θηλώδες χόριο του δέρματος ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται νέα αγγεία για καλύτερη αιμάτωση του δέρματος και απομάκρυνση των βλαπτικών ελεύθερων ριζών και ρύπων του δέρματος. Ξεκινάει με την θεραπεία αυτή μια διαδικασία νεοκαλλογένεσης και νεοαγγειογένεσης που προκαλεί σταδιακή μείωση των ρυτίδων , αύξηση της σφριγιλότητας του προσώπου ενώ παράλληλα μειώνονται οι ουλές, οι πόροι και οι πανάδες του δέρματος!

images-2

Θρέψη (Nutrition): Μετά την ηλικία των 25 ετών το υαλουρονικό οξύ του δέρματός μας σταδιακά μειώνεται. Αποτέλεσμα να φαίνεται αφυδατωμένο, ξηρό και ταλαιπωρημένο.

Μάλιστα αν και ο τρόπος ζωής μας περιλαμβάνει αυξημένο οξειδωτικό stress για τον οργανισμό (κάπνισμα, κακή διατροφή, ανεπαρκής πρόσληψη νερού και βιταμινών, μη χρήση ηλιοπροστασίας ή δερμοκαλλυντικών) αυτό καθρεπτίζεται και στο δέρμα του προσώπου μας με εμφάνιση ρυτίδων όχι μόνο δυναμικών (εκφραστικών) αλλά και στατικών ήδη από μικρή ηλικία.

Η λύση

Η θρέψη απαιτεί όχι μόνο την έγχυση υαλουρονικού οξέος αλλά και αντιοξειδωτικών όπως βιταμινών και πεπτιδίων – αμινοξέων που όχι μόνο θα προσφέρουν ενυδάτωση αλλά θα δράσουν και συνεργικά έναντι των ελεύθερων ριζών οξυγόνου του δέρματος εξουδετερώνοντάς τες αλλά και υπέρ της ενεργοποίησης των ινοβλαστών του δέρματος για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Μάλιστα όλο και νεότεροι συνδυασμοί μεσοθεραπευτικών υλικών (βιταμινών, πεπτιδίων και υαλουρονικού οξεός) αναδύονται που στοχεύουν στην επιδερμίδα αλλά κυρίως στο χόριο προσφέροντας μακροχρόνια αποτελέσματα φρεσκάδας και λάμψης σε πρόσωπα, νεότερα αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας.

Συμπέρασμα

Οπότε τα τρία βήματα προς το κομμάτι της αντιγήρανσης είναι απλά όμως απαιτούν εμπειρία, τεχνική και γνώση από τον ιατρό της επιλογής σας και χρήση εξαιρετικής ποιότητας υλικών για ανάδειξη του προσώπου σας στην καλύτερη έκφανσή του. Το μυστικό είναι κοινό, όμως η επιτυχία είναι εξατομικευμένη για το κάθε πρόσωπο που λειτουργεί ως καμβάς για την τελειοποίησή του. Δεν έχεις παρά να τα δοκιμάσεις…

Μην παραλείψετε να κάνετε την εγγραφή σας δωρεάν στο MYEYZIN BEAUTY CLUB