You are currently viewing Τα Τρία Μαγικά Αντιοξειδωτικά που Σταματούν την Γήρανση του Δέρματος
Τα Τρία Μαγικά Αντιοξειδωτικά που Σταματούν την Γήρανση του Δέρματος

Τα Τρία Μαγικά Αντιοξειδωτικά που Σταματούν την Γήρανση του Δέρματος

Τα Τρία Μαγικά Αντιοξειδωτικά που Σταματούν την Γήρανση του Δέρματος
Ο μαγικός κόσμος της αντιγήρανσης δε σταματά ποτέ. Όποτε πέφτει στα χέρια μου ένα προϊόν λατρεύω να αναζητώ τα μυστικά της φόρμουλά του.

Έτσι, δοκιμάζοντας το Rejuvenating serum Factor G RENEW της Sesderma ενθουσιάστηκα από την υφή του αλλά και την άμεση απορρόφησή του. Κκάτι που περίμενα ως ένα ακόμα προϊόν Νανοτεχνολογίας. Αναζήτησα όμως και τι είναι αυτό που προσφέρει το τόσο δυνατό αποτέλεσμα που υπόσχεται.

Συστατικά

Φυτικά βλαστοκύτταρα και 9 αυξητικούς παράγοντες (θα αναλύσουμε σε επόμενο post).

Η μυστική συνταγή της επιτυχίας του είναι ότι συνδυάζει τρία τοπ αντιοξειδωτικά συστατικά που αυτή την εποχή μονοπωλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρων της Κοσμετολογίας.

Τα ονόματά τους εργοθειονίνη, κουεσερτίνη και πτεροστιλμπένη με μηχανισμό δράσης σε διαφορετικό κυτταρικό επίπεδο. Δράση που είναι μαγευτική…

Ανακαλύψτε τα μαζί μου, αναλύοντάς τα όσο πιο απλά γίνεται αλλά πάντοτε με επιστημονικό πλαίσιο!

ΕΡΓΟΘΕΙΟΝΙΝΗ (ERGOTHIONEINE)

Η εργοθειονίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό αμινοξύ. Υπάρχει με φυσικό τρόπο στο σώμα μας. Και μάλιστα σε υψηλές συγκεντρώσεις γύρω από τα κύτταρα του οργανισμού μας που υπόκεινται βλάβες από ελεύθερες ρίζες οξυγόνου από το οξειδωτικό stress και τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.

Συγκεκριμένα το αμινοξύ αυτό:
Προστατεύει τα μιτοχόνδρια των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και μάλιστα διορθώνει βλάβες του μιτοχονδριακού DNA , που εκεί βασίζεται η anti-aging δράση του.

Το μειονέκτημα:
Είναι ότι το αμινοξύ αυτό επειδή δεν μπορεί να συντεθεί εύκολα.
Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα μας είναι το τελευταίο όργανο του σώματος μας που λαμβάνει τα οφέλη οποιασδήποτε πρόσληψης θρεπτικών ουσιών μέσω διατροφής.
Σε υψηλή συγκέντρωση βρίσκεται στα μανιτάρια, πίτουρο βρώμης, μαύρα και κόκκινα φασόλια, κόκκινο κρέας.
Έτσι είναι καλύτερο να εφαρμοστεί τοπικά για να αυξήσει την προστασία των ινοβλαστών του δέρματος.
Είναι τοπ συστατικό σε προϊόντα για αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και για αντιμετώπιση ρυτίδων.

ΚΟΥΕΣΕΡΤΙΝΗ (QUERCETIN)

Η κουεσερτίνη είναι ένα άλλο μείζον αντιοξειδωτικό βιοφλαβονοειδές για Γήρανση του Δέρματος
Βρίσκεται κυρίως στα μήλα, τα κρεμμύδια, το φαγόπυρο , το κόκκινο κρασί, τα μούρα και σε πολλά είδη τσάι με σημαντικά οφέλη κατά της γήρανσης.

Mελέτες έδειξαν ότι όταν εφαρμόζεται τοπικά, η κουεσερτίνη είναι ένας ικανός ενεργοποιητής του πρωτεοσώματος με ισχυρότατη ενδοκυττάρια δράση.

Το πρωτεόσωμα είναι ο κυριότερος κυτταρικός πρωτεολυτικός μηχανισμός υπεύθυνος για την αποικοδόμηση τόσο των φυσιολογικών όσο και των κατεστραμμένων πρωτεϊνών.

Κατά την διαδικασία της γήρανσης η δράση του πρωτεοσώματος μειώνεται μέσα στους ινοβλάστες του δέρματος ενώ η ενεργοποίησή του προσδίδει αυξημένη επιβίωσή τους έναντι του οξειδωτικού στρες με επέκταση της διάρκειας ζωής τους.

Έτσι, η κουεσερτίνη ανανέωσε όχι μόνο τα γερασμένα κύτταρα του δέρματός αλλά ενεργοποίησε ακόμα και την ανάπτυξη νέων.

Επίσης έχει αντιφλεγμονώδη δράση με ευεργετικά αποτελέσματα απέναντι στις υπεριώδεις ακτινοβολίες και βοηθά και στην αντιμετώπιση του εκζέματος.

Τα προϊόντα που την περιέχει μειώνουν τις λεπτές γραμμές – ρυτίδες του προσώπου και βελτιώνουν την υφή και ελαστικότητα του δέρματος.


ΠΤΕΡΟΣΤΙΛΜΠΕΝΗ (PTEROSTILBENE)

Είναι ένα μοναδικό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες συστατικό, πολυφαινόλη.

Βρίσκεται στα μαύρα μούρα και στο κρασί, που προστατεύει έως και 90% από την βλαπτική επίδραση των υπεριωδών ακτινοβολιών , από την φωτογήρανση μέχρι και τον καρκίνο του δέρματος.

Η δράση του βασίζεται στην σύνδεση του με έναν παράγοντα Nrf2 που βρίσκεται στα κερατινοκύτταρα (τα βασικά κύτταρα του δέρματος) ο οποίος μεταφέρεται στον πυρήνα τους ενεργοποιώντας την παραγωγή άλλων αντιοξειδωτικών συστατικών.

Η απορρόφησή του από το δέρμα χρειάζεται 20 λεπτά όταν είναι σε μορφή λιποσώματος και χρησιμοποιείται πέρα από προϊόν αντιγήρανσης και ως φίλτρο σε αντηλιακά για πρόληψη από τον καρκίνο του δέρματος.

Θέλεις να λαμβάνεις νέα για προϊόντα, θεραπείες και τα πρόσθετα οφέλη που έχουν τα μέλη του MyEyzin; Κάνε την εγγραφή σου στο MYEYZIN BEAUTY CLUB