You are currently viewing Nίκος Αλιάγας: Ο Έλληνας Ζορμπάς της Γαλλίας με Καταγωγή από τα Σταμνά
Nίκος Αλιάγας: Ο Έλληνας Ζορμπάς της Γαλλίας με Καταγωγή από τα Σταμνά

Nίκος Αλιάγας: Ο Έλληνας Ζορμπάς της Γαλλίας με Καταγωγή από τα Σταμνά

Nίκος Αλιάγας
Γεννημένος στο Παρίσι στις 13 Μαίου 1969 (με καταγωγή από το γραφικό χωριό Σταμνά του νομού Αιτωλοακαρνανίας).

O Νίκος Αλιάγας από μικρός ήταν αποφασισμένος να ξεχωρίσει. Γοητευτικός, έξυπνος με χιούμορ. Πολυπόθητος εργένης στο παρελθόν για το ελληνογαλλικό γυναικείο κοινό. Αργότερα πρότυπο πατέρα έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε αστέρα της γαλλικής τηλεόρασης. Φυσικά και έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό.

Νίκος Αλιάγας

Η ιστορία του ξεκινάει με την μετανάστευση των γονιών του στην Γαλλία, του Ανδρέας και της Χαρούλας , ράφτες στο επάγγελμα.

Μεγάλωσε δύσκολα σε ένα μικρό διαμέρισμα των 30 τ.μ. όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Έτσι όντας φοιτητής, ξεκίνησε να δουλεύει το βράδυ και να σπουδάζει το πρωί στο τμήμα Φιλοσοφίας και Φιλολογίας στη Σορβόννη.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του δηλώνει:
«στα 18 μου ζούσα σε μια σοφίτα χωρίς νερό. Το μπάνιο ήταν κοινόχρηστο στον διάδρομο και για όλο αυτό πλήρωνα 500 φράγκα».

Σιγά σιγά διεισδύει στην δημοσιογραφία όπου κατάφερε να εργαστεί στην γαλλική ραδιοφωνία και αργότερα να ακολουθήσει η τηλεόραση.

Η εκτόξευση της καριέρας του ξεκινά με την παρουσίαση των talent show «Star Academy». Αργότερα του «The Voice» κατακτώντας τον τίτλο του ιδανικού tv presenter στην Γαλλία. Οι εκπομπές αυτές εξαιτίας του σημειώνουν τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης σε μια χώρα 65 εκ. κατοίκων.

Γιατί τον αγαπούν όμως τόσο πολύ οι Γάλλοι;

Nίκος Αλιάγας
Ο Νίκος κατάφερε να παρουσιάσει στο εξωτερικό την εικόνα του Ευρωπαϊκού Νεοέλληνα που τιμά

  • την ελληνική του καταγωγή
  • ιστορία και
  • πολιτισμό.

Το έκανε πρεσβεύοντάς την με αριστοκρατικό τρόπο. Διατηρώντας όμως ταυτόχρονα την ταπεινότητά του και τον αυθορμητισμό του ως ένας άλλος Ζορμπάς χορεύει συρτάκι ιδρωμένος.

Δεν διστάζει να προβάλλει την χώρα μας μέσω Instagram, από τις διακοπές του φέτος στην Ιθάκη. Ούτε και τον χορό του με τη παραδοσιακή στολή του στο πανηγύρι της Αγίας Αγάθης στο χωριό του. Ταυτόχρονα ενισχύει το φιλελληνικό συναίσθημα ποζάροντας με θλιμμένο βλέμμα μπροστά από την Καρυάτιδα στο Βρετανικό Μουσείο. Ακόμα και δίνοντας έναν τίτλο με βαθύ νόημα στο βιβλίο του «Γεννήθηκα Έλληνας…» εμπνεόμενος από την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη.

Αγαπάει τον χορό και ειδικά το ζεϊμπέκικο. Δηλώνει ότι «ο χορός είναι η κάθετη έκφραση των οριζόντιων συναισθημάτων μας». Δεν διστάζει και να τραγουδήσει με ξεχωριστό τρόπο και το ιδιαίτερο γρέζι στη φωνή του με τον Αντώνη Ρέμο, Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

 Η παρουσίαση της ζωής του Νίκου σήμερα δεν έγινε απλώς επειδή έχει αποδείξει ότι είναι ένας επιτυχημένος παρουσιαστής.

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι αποτελεί ένα σύμβολο άνδρα για μένα που πέρα από την αστερόσκονη του όμορφου ομογενή Έλληνα καταφέρνει να αποτελεί πρεσβευτή του πολιτισμού της χώρα μας στο εξωτερικό.

Ο οποίος αποτελεί (και κατά την Μελίνα) τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας .