You are currently viewing Ιατρική Επιστημονική Μέθοδος Απώλειας Βάρους Eurodiet
Ιατρική Επιστημονική Μέθοδος Απώλειας Βάρους Eurodiet

Ιατρική Επιστημονική Μέθοδος Απώλειας Βάρους Eurodiet

Μέθοδος Απώλειας Βάρους Eurodiet

Σίγουρα έχετε ακούσει για τις περίφημες κετογονικές διατροφές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ή και έντυπο υλικό. Πρόκειται για εξαντλητικές διατροφές , επικίνδυνες για την υγεία και που χωρίς ιατρική παρακολούθηση μπορούν να είναι μοιραίες.

Έχοντας δοκιμάσει άπειρες διατροφές και μάλιστα από εξαίρετους συναδέλφους συχνά παρουσίαζα το φαινόμενο plateu δηλαδή η ζυγαριά μου κολλούσε σε μια συγκεκριμένη τιμή που δεν έλεγε να κατέβει.

Προσωπική εμπειρία

Έτσι γνωρίζοντας την επιστημονική μέθοδο Eurodiet με τις ενσωματωμένες φάσεις κετώσεως σε μια τροποποιημένη διατροφή low carbo και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτείνες και λιπαρά οξέα στο ιατρείο Διαμαντή-Σφήκα πέτυχα το μαγικό…

Ξεκόλλησα την ζυγαριά μου που είχε σταθεροποιηθεί αρκετά χρόνια, έχασα βάρος χωρίς να πεινάω και πέτυχα ακόμα και την επιθυμητή γράμμωση που τόσα χρόνια δεν κατάφερνα με την γυμναστική.

Ο μεταβολισμός μου άλλαξε άρδην και μπορώ να πω 10 μήνες μετά παραμένω σταθερός και πανευτυχής ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες αλλά κυρίως διαμορφώνοντας πια μόνος μου την διατροφή μου , διορθώνοντας τυχόν παρασπονδίες και εμπλουτίζοντάς την με νέες ιδέες.

Τι είναι ο όρος κετογονική?

Ο όρος κετογονική χαρακτηρίζει μια διατροφή που επάγει μια κατάσταση κέτωσης στον οργανισμό που μιμείται τη φυσιολογία της νηστείας.

Οι δίαιτες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχουν κοινό χαρακτηριστικό τη χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων η οποία δεν ξεπερνά τα 50 gr ημερησίως.

Όσον αφορά την πρόσληψη λίπους και πρωτείνης υπάρχουν αρκετές διακρίσεις, μπορεί να είναι για παράδειγμα κετογονική δίαιτα μέτριας ή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και επαρκούς ή υψηλής περιεκτικτότητας σε πρωτείνη. 

Οι πιθανοί συνδυασμοί της κατανομής των ποσοτών των μικροθρεπτικών συστατικών είναι αρκετοί, όμως σε κάθε περίπτωση δημιουργείται κέτωση.

Η κετογονική διατροφή αρχικά εφαρμόστηκε για την θεραπεία της επιληψίας και των νευροεκφυλιστικών διαταραχών.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την εφαρμογή της στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας λόγω της αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητάς της και της θετικής της επιδρασής που έχει στην συνολική υγεία.

Πως λειτουργεί ;

Κατά την νηστεία ο οργανισμός στερείται την κύρια παραγωγή ενέργειας τους υδατάνθρακες με αποτέλεσμα να χρησιμοποεί τα αποθέματά του για να διατηρήσεις τις βασικές του λειτουργίες.

Ανίστοιχα  στην κετογονική διατροφή το σώμα στερείται υδατάνθρακες λόγω της μείωσης της πρόσλήψης τους σε λιγότερο από 50gr την ημέρα.

Το αποτέλεσμα της «στέρησης» είναι αρχικά η αξιοποίηση των αποθεμάτων ενέργειας που βρίσκονται με την μορφή γλυκογόνου (ήπαρ κυρίως).

Όταν όμως και αυτά τα αποθέματα εξαντληθούν ο οργανισμός αναζητά μια εναλλακτική πηγή ενέργειας η οποία θα προέλθει μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται νεογλυκογένεση όπου ο οργανισμός παράγει γλυκόζη (χρησιμοποιώντας αμινοξέα και τριγλυκερίδια) για να καλύψει της ανάγκες του.

Μετά από 2-3 ημέρες μπαίνει σε λειτουργία ένας τρίτος μηχανισμός για την παραγωγή ενέργειας, η κέτωση.

Κατά την κέτωση, για να αντισταθμίσει τα χαμηλά επίπεδα υδατανθράκων στο αίμα το σώμα χρησιμοποιεί τα λιπαρά οξεία που βρίσκονται στο λιπώδη ιστό προκειμένου να δημιουργήσει υποστρώματα ενέργειας με την μορφή κετονοσωμάτων που χρησιμοποιούνται στην συνέχεια ως καύσιμο αντί για γλυκόζη.

Κατά την κετογένεση ο οργανισμός εισέρχεται σε μια μεταβολική κατάσταση η οποία ονομάζεται διατροφική κέτωση.

Η κατάσταση αυτή της διατροφικής κέτωσης θεωρείται ασφαλής και διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την κετοξέωση , μια απειλητική κατάσταση για την ζωή.

Οι κετογονική διατροφή επιτρέπει την ταχεία απώλεια βάρους κυριως από την μάζα του λίπους ενώ η μυική μάζα διατηρείται σταθερή χάρη στην υψηλή ποιότητα και κατάλληλη πρόσληψη πρωτείνης.

Είναι όλες οι κετογονικές διατροφές κατάλληλες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας?

Για την θεραπεία της παχυσαρκίας και των συνοδών νοσημάτων κατάλληψη θεωρείται μια τροποποιημένη ως προς τα μακροθρεπτικά συστατικά – κετογονική διατροφή η οποία παρέχει βάσει πρωτοκόλλου επαρκή ποσότητα πρωτείνης και δεν παρέχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς οι διάφορες (γνωστές και μη) κετογονικές δίαιτες που συστήνουν την υψηλή κατανάλωση λιπαρών ( και μάλιστα κορεσμένων) μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνη για άτομα με προβλήματα υγείας.

Ποια η διάρκεια που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει την κετογονική δίαιτα?

Μέθοδος Απώλειας Βάρους Eurodiet

12 εβδομάδες – Μέσα στο διάστημα αυτό παρατηρούνται τα μέγιστα οφέλη για την υγεία.

Η κετογονική διατροφή είναι σημαντικό να αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης θεραπευτικής παρέμβασης η οποία στοχέυει στην τροποποίηση της συμπεριφοράς και παρέχει εξατομικευμένες οδηγίες για την κατάλληλη διατροφή που θα πρέπει να ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση της κετογονικής δίαιτας.

Οι παρεμβάσεις την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας που ενσωματώνουν στρατηγικές για την διατροφική εκπαίδευση και τροποποίηση της συμπεριφοράς έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές όχι μόνο στο να αποφέρουν σημαντική απώλεια βάρους αλλά και στην βελτίωση του γλυκαιμικού και λιπιδαιμικού προφιλ καθώς και στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Μελέτες αποδεικνύουν τα οφέλη της κετογονικής διατροφής για την υγεία

  • Η σημαντική απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα με ασφαλή τρόπο είναι από τα βασική της πλεονεκτήματα. Αυτή η σημαντική απώλεια βάρους συμβάλλει στην βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου, στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφιλ (μείωση ολικής χοληστερόλης και της LDL, μείωση των τριγλυκεριδίων και αύξηση της HDL) και μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι μια μεγαλύτερη αρχική απώλεια βάρους διασφαλίζει την καλύτερη μακροπρόθεσμη διατήρηση του νέου βάρους.
  • Σημαντική μείωση του βάρους 10-12% τις πρώτες 45 ημέρες
  • Στον διαβήτη τύπου 2 μέσα σε 22 εβδομάδες μείωση των φαρμάκων (96.7% των συμμετεχόντων)
  • Η κετογονική δίαιτα βελτιώνει σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας και την ποιότητα του ύπνου, την γυναικεία γονιμότητα (ισορροπεί τα επίπεδα ορμονών), τις εξάρσεις ακμής και προκαλεί ύφεση του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Το αδυνάτισμα ξεκινά από το μυαλό

Μέθοδος Απώλειας Βάρους Eurodiet

Πρέπει πρώτα να το πιστέψεις και να το θελήσεις πραγματικά. Το κλειδί σε όλο αυτό είναι η επιμονή. Για να κάνετε μια επιτυχημένη δίαιτα είναι απαραίτητο να αλλάξετε κυρίως τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε.

Για να γίνει αυτό καταρχάς θέτουμε ελαστικούς και εφικτούς στόχους. Όταν μάλιστα ο στόχος είναι προκλητικό και παράλληλα εφικτός τότε βρίσκουμε την θέληση να συνεχίσουμε την προσπάθεια ή και να θέσουμε νέους στόχους για την επόμενη φάση.

Άρα το πρώτο που έχουμε να κάνουμε

Eίναι να θέσουμε και να ορίσουμς τους στόχους μας έτσι ώστε κατά αρχήν να μην έχουμε προβλήματα σωματικής υγείας. Έπειτα υπάρχει και το πόσο θέλουμε να αδυνατίσουμε έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα με τον κοινωνικό μας περίγυρο ή και με τον εαυτό μας.

Αυτοπειθαρχεία

Η αυτοπειθαρχία ενός ατόμου , η αποφαστικότητά του, η ικανότητά του να ελέγχει τις παρορμήσεις του ο εστιασμός του από τα  μακροχρόνια οφέλη μιας συμπεριφοράς και όχι στις βραχυπρόθεσμς ικανοποιήσεις βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Η απόφαση ενός ατόμου να χάσει βάρος θα πρέπει να είναι «σύντονη με το εγώ» του ατόμου , εναρμονισμένη δηλαδή με τα βαθύτερα θέλω του και τις πεποιθήσεις του και να είναι προιόν δικής του απόφασης και όχι προτροπή από άτομα του στενού του περιβάλλοντος.

Έχετε κατά νόυ ότι μερικοί άνθρωπου χάνουν την προσήλωσή τους σε ένα στόχο εάν παρεκτραπούν έστω και για λίγο. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορίας να είστε πιο αυστηροί. Όταν έχετε και νιώθετε έντονη πείνα, η καλύτερη λύση είναι να αλλάζετε δραστηριότητα και να αφοσοιωθείτε σε κάτι άλλο.

Πλεονεκτήματα της κετογονικής διατροφής “Eurοdiet”

Μέθοδος Απώλειας Βάρους Eurodiet

1) Σταδιακή και επιστημονική τροποποίηση των διατροφικών συνηθειών σας που θα σας φέρει ομαλά στο ιδανικό για εσάς βάρος και θα σας βοηθήσει να το διατηρήσετε

2) Σε αντίθεση με τις συνηθισμένες διαίτες , η κατάλληλη πρόσλήψη πρωτείνης υψηλής βιολογικής αξίας θα διατηρήσει την μυική σας μάζα.

3) Το αίσθημα κορεσμού  που παρέχεται από την υψηλή βιολογικής αξίας πρωτείνης, τις φυτικές ίνες και το χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

4) Μια δίαιτα εύκολη στην εφαρμογή που δεν είναι κουραστική χάρη στην μεγάλη ποικιλία προιόντων

5) Ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα 4 φάσεων που θα σας επιτρέψει να πετύχετε σταδιακά μια ισορροπημένη διατροφή

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 6947776338, Ιατρείο Διαμαντή-Σφήκας

Θέλεις περισσότερα εξατομικευμένα μυστικά υγείας και προσωπικής φροντίδας;
Κάνε την εγγραφή σου στο MYEYZIN BEAUTY CLUB